woensdag 9 oktober 2013

Een stevige dag cultuur

Vandaag brachten we een bezoek aan Barcelona. We werden ondergedompeld in een stevige portie cultuur. We namen deze ochtend de trein en stapten in Barcelona zelf over op de bus. Alweer een propvolle bus! Wat hebben we gezweet zeg. Maar het zweten was de moeite waard, want toen we het park Guell binnen gingen trokken we grote ogen. Wat een mooie plek! We leerden dat Gaudi een kunstenaar was die met allerlei overschotten van glas en keramiek werkte omdat het goedkoper was. Aan het resultaat was dat anders niet te merken!
Daarna gingen we op wandel naar de Sagrada Familia. Ook dat is een bijzonder bouwwerk van Gaudi. En alweer waren we zwaar onder de indruk. Een bezoekje binnen zat er niet in, daarvoor moest je echt wel te lang aanschuiven en daarvoor hadden we niet genoeg tijd.
Eventjes de magen gevuld en dan zijn we de metro ingedoken. Toen we weer boven de grond uitkwamen, stonden we aan het standbeeld van Columbus. Blijkbaar hebben de Spanjaarden altijd gedacht dat hij ook Spaans was, maar het blijkt een Portugees te zijn. Aan de voeten van Columbus begint de Ramblas, de grote straat van Barcelona met allerlei kraampjes en kunstenaars. We bezochten een mooi plein en een erg gezellige markt. Op deze markt komen alle grote koks van Barcelona hun verse en speciale producten halen.
Na deze stevige stadswandeling waren we doodop en werd het tijd om weer naar Vilanova te reizen. De douche deed enorm veel deugd en gaf ons de moed om nog even tot aan de winkels te gaan. Truitjes, schoenen, handtassen, cadeautjes, ... We vonden voor elk wat wils.
Ons avondeten was ongelooflijk lekker. We vonden een gezellig restaurant met speciale gerechten. Het zag er allemaal ook sjiek uit. Een aanrader!
Maar nu zijn we echt wel doodop! Hoog tijd om de ogen te sluiten en ons voor te bereiden op nog een werkdag morgen.

2 opmerkingen:

  1. Dag allemaal,

    Ik wens jullie voor morgen, vrijdag, nog een leuke dag en vooral een goede terugvlucht.
    Hopelijk hebben jullie nog een beetje energie over voor de Italiaanse avond.
    't Was leuk jullie te kunnen volgen ...
    Juf Linda Cambré

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej,

    Geniet van jullie laatste avond! Rust goed uit op het vliegtuig voor de Italiaanse avond!

    Tot morgen!

    Groetjes

    Mevrouw Van Cauteren

    BeantwoordenVerwijderen